Gepofte spelt als gezond ontbijt en meer

Uitgelicht product uit de Jeroen Food Gids >> Volkoren- en graanproducten: AH 100% spelt gepoft

Wat is gepofte spelt?

Spelt behoort tot het tarweras. Het is dus eigenlijk een soort tarwe, maar dan net een andere variant. Het tarweras is een familie van veel verschillende granen. Anders dan andere graansoorten zoals: gerst, haver, en rogge, komt spelt het dichtst in de buurt van tarwe. Deze eeuwenoude graankorrel wordt tegenwoordig daarom ook vaak verwerkt in brood en pasta.

Bij het poffen verdampt door de hitte het water en smelt het zetmeel waardoor de spelt uitzet. Hierdoor barst het vlies en explodeert het als het ware. Het resultaat is een luchtige en krokante grotere versie van ongeveer hetzelfde gewicht that looks like popcorn.

Hoe eet je gepofte spelt?

Gepofte spelt bevat voornamelijk langzame koolhydraten waaronder 9 gram vezels per 100 gram. Daarnaast bevat het ook een behoorlijke hoeveelheid van 16 gram plantaardige eiwitten per 100 gram. Een super product dus om de dag mee te beginnen. Je kunt het toevoegen aan je zuivel of zuivervanger met een extra topping van: fruit, noten en/of zaden en je hebt een lekker en gezond ontbijt. Check foto 2 voor de voedingswaarde.

Voor deze verpakking met een inhoud van 150 gram betaal je € 1,49* bij Albert Heijn.

* Prijspeil 2020

TIP: Gepofte spelt kun je ook gebruiken om een extra bite aan je gerechten te geven. Door een salade, dessert of in zelfgemaakte repen en koeken doet gepofte spelt het ook goed.

Geniet!

Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3