Italiaanse ovenschotel met kip, krieltjes en groenten

Italiaanse ovenschotel met kip, krieltjes en groenten

| Bereidingstijd: ± 35 minuten + 15 minuten in de oven | Recept voor 2 personen |

Ingrediënten:

  • krieltjes (normale portiegrootte: 200 tot 250 gram aardappelen per persoon)
  • 400 gram (zakje) Italiaanse roerbakgroenten (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
  • kipfilet (normale portiegrootte: 100 tot 125 gram vlees per persoon)
  • 125 gram mozzarella light
  • teentje knoflook
  • 70 gram blikje tomatenpuree
  • 100 milliliter water
  • flinke scheut kookzuivel 7% vet (of kookroom light 7% vet)
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snufje chilipoeder
  • peper en zout
  • (olijf)olie voor bakken en braden

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak de krieltjes in een scheutje (olijf)olie op middelhoog vuur in 15 minuten knapperig en goudbruin.
  • Snijd de knoflook fijn en fruit deze in een scheutje (olijf)olie in ca. 2 minuten even aan.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de kipfiletblokjes bij de knoflook en bak deze op middelmatig vuur in ca. 5 minuten goudbruin.
  • Voeg de Italiaanse roerbakgroenten toe en roerbak deze ca. 4 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak dit ca. 1 minuut mee.
  • Voeg het water, de kookzuivel en de kruiden toe.
  • Roer het geheel goed door en laat het op laag vuur 5 minuten pruttelen.
  • Snijd de mozzarella in stukjes.
  • Doe de krieltjes en de kip in groentesaus in een met (olijf)olie ingevette ovenschaal.
  • Roer alles goed door elkaar en top de Italiaanse ovenschotel af met stukjes mozzarella.
  • Zet de ovenschaal voor 15 minuten in de voorverwarmde oven om de mozzarella te laten smelten en het in zijn geheel even goed op te laten warmen.

Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3