Kip sajoer boontjes met ananas en rijst

Kip sajoer boontjes met ananas en rijst

| Bereidingstijd: ± 35 minuten | Recept voor 2 personen |

Ingrediënten:

  • zilvervliesrijst (normale portiegrootte: 100 gram ongekookte zilvervliesrijst per persoon)
  • 1 ui en 400 gram (zakje gebroken) sperziebonen (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
  • kipfilet (normale portiegrootte: 100 tot 125 gram vlees per persoon)
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gember van 1 cm
  • 140 gram blikje ananasblokjes
  • 100 mililiter kippenbouillon
  • 150 mililiter kokosmelk light 6% vet
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal
  • (olijf)olie voor bakken en braden

Bereidingswijze:

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook en gember fijn.
  • Fruit de gesnipperde ui en gesneden knoflook in een scheutje (olijf)olie in ca. 2 minuten even aan.
  • Voeg de gember, ketjap manis en sambal toe en bak dit even kort mee.
  • Voeg de kippelbouillon, kokosmelk en sperziebonen toe en breng het geheel zachtjes aan kook.
  • Roer het geheel goed door en laat het op laag vuur ca. 10 minuten pruttelen.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Bak de kipfiletblokjes met een snufje peper en zout op middelmatig vuur in ca. 5 minuten goudbruin.
  • Voeg de kipfiletblokjes bij het geheel en roer even goed door.
  • Voeg als laatste de ananasblokjes toe en roer even door.
  • Serveer de kip sajoer boontjes met ananas met zilvervliesrijst.

Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3