Pasta citroen ricotta met rauwe ham, ei en courgette

| Bereidingstijd: ± 25 minuten | Recept voor 2 personen |
Ingrediënten:
- volkoren spaghetti (normale portiegrootte: 75 tot 100 gram droge volkorenpasta per persoon)
- 1 courgette (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
- rauwe ham (advies: beperk de inname van zout tot maximaal 6 gram per dag)
- eieren (normale portiegrootte: 2 eieren per persoon)
- 1 (bio) citroen
- 150 gram ricotta
- 2 eetlepels peterselie
- peper en zout
- (extra vierge) olijfolie
Bereidingswijze:
- Kook de spaghetti ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de eieren in ca. 5-6 minuten halfzacht.
- Snijd de courgette in blokjes.
- Roerbak de courgette in een scheutje (olijf)olie in ca. 4 minuten gaar.
- Doe de ricotta in een kom.
- Was de citroen af en rasp de helft van de gele schil boven de kom met ricotta.
- Snijd de citroen doormidden en pers één helft uit boven de kom met ricotta.
- Voeg een scheutje (extra vierge) olijfolie en een snuf peper en zout toe en roer het geheel even goed door.
- Snijd de eieren en rauwe ham in plakjes of stukjes.
- Voeg de citroen ricotta samen met de gesneden eieren, rauwe ham en blokjes courgette bij de spaghetti en roer even door.
- Hak als laatste de peterselie fijn en strooi deze over de pasta.
Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3