Pasta citroen ricotta met rauwe ham, ei en courgette

Pasta citroen ricotta met rauwe ham, ei en courgette

| Bereidingstijd: ± 25 minuten | Recept voor 2 personen |

Ingrediënten:

  • volkoren spaghetti (normale portiegrootte: 75 tot 100 gram droge volkorenpasta per persoon)
  • 1 courgette (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
  • rauwe ham (advies: beperk de inname van zout tot maximaal 6 gram per dag)
  • eieren (normale portiegrootte: 2 eieren per persoon)
  • 1 (bio) citroen
  • 150 gram ricotta
  • 2 eetlepels peterselie
  • peper en zout
  • (extra vierge) olijfolie

Bereidingswijze:

  • Kook de spaghetti ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de eieren in ca. 5-6 minuten halfzacht.
  • Snijd de courgette in blokjes.
  • Roerbak de courgette in een scheutje (olijf)olie in ca. 4 minuten gaar.
  • Doe de ricotta in een kom.
  • Was de citroen af en rasp de helft van de gele schil boven de kom met ricotta.
  • Snijd de citroen doormidden en pers één helft uit boven de kom met ricotta.
  • Voeg een scheutje (extra vierge) olijfolie en een snuf peper en zout toe en roer het geheel even goed door.
  • Snijd de eieren en rauwe ham in plakjes of stukjes.
  • Voeg de citroen ricotta samen met de gesneden eieren, rauwe ham en blokjes courgette bij de spaghetti en roer even door.
  • Hak als laatste de peterselie fijn en strooi deze over de pasta.

Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3