Pasta kip kerrie met bloemkool, paprika en appel

| Bereidingstijd: ± 30 minuten | Recept voor 2 personen |
Ingrediënten:
- volkoren fusilli (normale portiegrootte: 75 tot 100 gram droge volkorenpasta per persoon)
- 1 ui, rode paprika en 400 gram (zakje) bloemkool(roosjes) (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
- kipfilet (normale portiegrootte: 100 tot 125 gram vlees per persoon)
- 1 (rode) appel
- 100 mililiter kippenbouillon
- 125 mililiter crème fraîche light
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel komijnzaad (gemalen)
- (olijf)olie voor bakken en braden
Bereidingswijze:
- Kook de fusilli ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui en fruit deze in een scheutje (olijf)olie in ca. 2 minuten even aan.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Voeg de kipfiletblokjes bij de ui en bak deze op middelmatig vuur in ca. 5 minuten goudbruin.
- Voeg het kerriepoeder en het gemalen komijnzaad toe.
- Snijd de rode paprika in reepjes en de appel in stukjes.
- Voeg de paprika reepjes toe en bak deze ca. 4 minuten mee.
- Voeg de kippenbouillon toe.
- Roer het geheel goed door en laat het op laag vuur 10 minuten pruttelen.
- Kook de bloemkoolroosjes in ca. 10-12 minuten beetgaar in een ruime hoeveelheid water.
- Voeg de crème fraîche light bij de kip kerrie en laat de saus iets verder indikken.
- Giet de bloemkool af en schep deze door de kip met kerriesaus.
- Voeg als laatste de appel toe, even goed roeren en klaar.
- Serveer de kip kerrie met bloemkool, paprika en appel met pasta.
Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3