Pasta kip kerrie met bloemkool, paprika en appel

Pasta kip kerrie met bloemkool, paprika en appel

| Bereidingstijd: ± 30 minuten | Recept voor 2 personen |

Ingrediënten:

  • volkoren fusilli (normale portiegrootte: 75 tot 100 gram droge volkorenpasta per persoon)
  • 1 ui, rode paprika en 400 gram (zakje) bloemkool(roosjes) (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
  • kipfilet (normale portiegrootte: 100 tot 125 gram vlees per persoon)
  • 1 (rode) appel
  • 100 mililiter kippenbouillon
  • 125 mililiter crème fraîche light
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel komijnzaad (gemalen)
  • (olijf)olie voor bakken en braden

Bereidingswijze:

  • Kook de fusilli ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui en fruit deze in een scheutje (olijf)olie in ca. 2 minuten even aan.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Voeg de kipfiletblokjes bij de ui en bak deze op middelmatig vuur in ca. 5 minuten goudbruin.
  • Voeg het kerriepoeder en het gemalen komijnzaad toe.
  • Snijd de rode paprika in reepjes en de appel in stukjes.
  • Voeg de paprika reepjes toe en bak deze ca. 4 minuten mee.
  • Voeg de kippenbouillon toe.
  • Roer het geheel goed door en laat het op laag vuur 10 minuten pruttelen.
  • Kook de bloemkoolroosjes in ca. 10-12 minuten beetgaar in een ruime hoeveelheid water.
  • Voeg de crème fraîche light bij de kip kerrie en laat de saus iets verder indikken.
  • Giet de bloemkool af en schep deze door de kip met kerriesaus.
  • Voeg als laatste de appel toe, even goed roeren en klaar.
  • Serveer de kip kerrie met bloemkool, paprika en appel met pasta.

Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3