Pasta roomkaas met kip en Hollandse roerbakgroenten

Pasta roomkaas met kip en Hollandse roerbakgroenten

| Bereidingstijd: ± 25 minuten | Recept voor 2 personen |

Ingrediënten:

  • volkoren fusilli (normale portiegrootte: 75 tot 100 gram droge volkorenpasta per persoon)
  • 1 ui en 400 gram Hollandse roerbakgroenten (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
  • kipfilet (normale portiegrootte: 100 tot 125 gram vlees per persoon)
  • 125 gram roomkaas light
  • 1 (bio) citroen
  • peper en zout
  • (olijf)olie voor bakken en braden

Bereidingswijze:

  • Kook de fusilli ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui en fruit deze in een scheutje (olijf)olie in ca. 2 minuten even aan.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de kipfiletblokjes bij de ui en bak deze op middelmatig vuur in ca. 5 minuten goudbruin.
  • Voeg de Hollandse roerbakgroenten toe bij de kipfiletblokjes en bak deze ca. 4 minuten mee.
  • Roer de roomkaas door de kipfiletblokjes en Hollandse roerbakgroenten en warm even mee.
  • Schep de pasta bij de kipfiletblokjes en Hollandse roerbakgroenten en roer het geheel even door.
  • Was de citroen af en rasp de helft van de gele schil boven de pasta.
  • Snijd de citroen doormidden en pers één helft uit boven de pasta.
  • Roer nog even goed door en eet smakelijk.

Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3