Bananenbrood met havermout en appel

| Bereidingstijd: ± 60 minuten |

Ingrediënten:

  • 3 (rijpe) bananen
  • 3 eieren
  • 180 havermout of havermeel (= gemalen havermout)
  • 1 appel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • snuf zout
  • (olijf)olie om de bakvorm in te vetten

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Gebruik je havermout? Vermaal dit dan eerst in een keukenmachine tot havermeel.
  • Doe de bananen, de eieren, het havermeel (indien je geen havermout gebruikt), het bakpoeder, de kaneel en een snuf zout in een keukenmachine of blender en mix het tot een glad beslag.
  • Schil de appel en snijd deze in stukjes.
  • Spatel de stukjes appel door het mengsel.
  • Giet het mengsel in een met (olijf)olie ingevette bakvorm.
  • Plaats het bananenbrood in de voorverwarmde oven en bak het in ca. 40-50 minuten gaar.
  • Prik na de oventijd een prikker in het bananenbrood om te kijken of deze gaar is.
  • Als de prikker er droog uit komt is je bananenbrood klaar.
  • Laat het bananenbrood eerst even afkoelen voordat je het in plakken gaat snijden.

Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3