Bananenbrood met havermout en blauwe bessen

| Bereidingstijd: ± 60 minuten |

Ingrediënten:

  • 3 (rijpe) bananen
  • 3 eieren
  • 160 havermout of havermeel (= gemalen havermout)
  • 140 gram blauwe bessen
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepers ahornsiroop of honing
  • snuf kaneel
  • snuf zout
  • (olijf)olie om de bakvorm in te vetten

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Gebruik je havermout? Vermaal dit dan eerst in een keukenmachine tot havermeel.
  • Doe de bananen, de eieren, het havermeel (indien je geen havermout gebruikt), het bakpoeder, de ahornsiroop of honing, een snuf kaneel en een snuf zout in een keukenmachine of blender en mix het tot een glad beslag.
  • Spatel het merendeel van de blauwe bessen door het mengsel en gebruik de rest ter decoratie bovenop.
  • Giet het mengsel in een met (olijf)olie ingevette bakvorm en verdeel de overgebleven blauwe bessen bovenop.
  • Plaats het bananenbrood in de voorverwarmde oven en bak het in ca. 40-50 minuten gaar.
  • Prik na de oventijd een prikker in het bananenbrood om te kijken of deze gaar is.
  • Als de prikker er droog uit komt is je bananenbrood klaar.
  • Laat het bananenbrood eerst even afkoelen voordat je het in plakken gaat snijden.

Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3