Gezonde kapsalon met kip en krieltjes

| Bereidingstijd: ± 25 minuten + 15 minuten in de oven | Recept voor 2 personen |

Ingrediënten:

  • krieltjes (normale portiegrootte: 200 tot 250 gram aardappelen per persoon)
  • krop of zakje ijsbergsla, 1/2 komkommer en 2 tomaten (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
  • kipfilet (normale portiegrootte: 100 tot 125 gram vlees per persoon)
  • 75 tot 100 gram feta kaas (of witte kaas)
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • (olijf)olie voor bakken en braden

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak de krieltjes in een scheutje (olijf)olie op middelhoog vuur in 15 minuten knapperig en goudbruin.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en breng deze op smaak met paprikapoeder.
  • Bak de kipfiletblokjes in 5 minuten gaar in een koekepan met een scheutje (olijf)olie.
  • Snijd de ijsbergsla in reepjes en de feta kaas, komkommer en tomaat in stukjes.
  • Voeg alle ingrediënten samen in een met (olijf)olie ingevette ovenschaal en roer dit even door.
  • Zet de ovenschaal voor 15 minuten in de voorverwarmde oven om het in zijn geheel even goed op te warmen.
  • Na het uit de oven halen nog even roeren en smullen maar.

Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3