Griekse ovenschotel met kip, gegrilde groenten en feta

Griekse ovenschotel met kip, gegrilde groenten en feta

| Bereidingstijd: ± 30 minuten + 20 minuten in de oven | Recept voor 2 personen |

Ingrediënten:

  • aardappelpartjes (knoflook en rozemarijn) (normale portiegrootte: 200 tot 250 gram aardappelen per persoon)
  • 400 gram (zakje) gegrilde groenten (diepvries) (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
  • kipfilet (normale portiegrootte: 100 tot 125 gram vlees per persoon)
  • 75 tot 100 gram feta kaas (of witte kaas)
  • gyros kruiden
  • (olijf)olie voor bakken en braden

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak de aardappelpartjes ca. 8 minuten op middelmatig vuur in een koekepan met een scheutje (olijf)olie.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en breng deze op smaak met peper en zout en gyros kruiden.
  • Bak de kipfiletblokjes op middelmatig vuur in ca. 5 minuten goudbruin.
  • Voeg de (bevroren) gegrilde groenten toe en bak deze ca. 5 minuten mee.
  • Voeg alle ingrediënten samen in een met (olijf)olie ingevette ovenschaal en roer dit even door.
  • Snijd de feta kaas in stukjes en verdeel naar smaak over de ovenschotel.
  • Zet de ovenschaal voor 15 minuten in de voorverwarmde oven om het in zijn geheel even goed op te laten warmen.

Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3