Kip cashew met broccoli en paprika

Kip cashewnoten met broccoli en paprika

| Bereidingstijd: ± 30 minuten | Recept voor 2 personen |

Ingrediënten:

  • zilvervliesrijst (normale portiegrootte: 100 gram ongekookte zilvervliesrijst per persoon)
  • 1 ui, 1 rode paprika en 400 gram (zakje) broccoli(roosjes) (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
  • kipfilet (normale portiegrootte: 100 tot 125 gram vlees per persoon)
  • handje ongezouten cashewnoten
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gember
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 100 milliliter water
  • 1 theelepel maïzena
  • peper en zout
  • (olijf)olie voor bakken en braden

Bereidingswijze:

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook en het stukje gember fijn.
  • Fruit de gesnipperde ui en gesneden knoflook en gember in een scheutje (olijf)olie in ca. 2 minuten even aan.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en breng deze op smaak met peper en zout.
  • Voeg de kipfiletblokjes bij de ui, knoflook en gember en bak deze op middelmatig vuur in ca. 5 minuten goudbruin.
  • Snijd de rode paprika in reepjes.
  • Voeg de paprika reepjes samen met de broccoliroosjes toe en bak dit ca. 4 minuten mee.
  • Voeg de oestersaus en ketjap manis samen met 100 mililiter water toe en breng het geheel aan de kook.
  • Maak een papje van maïzena met water volgens de aanwijzigen op de verpakking.
  • Voeg het papje toe aan het mengsel en laat het indikken.
  • Voeg als laatste een handje vol cashewnoten toe, even goed roeren en klaar.
  • Serveer de kip cashew met broccoli en paprika met zilvervliesrijst.

Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3