Kip kerrie met ananas, doperwten en paprika

| Bereidingstijd: ± 25 minuten | Recept voor 2 personen |
Ingrediënten:
- zilvervliesrijst (normale portiegrootte: 100 gram ongekookte zilvervliesrijst per persoon)
- 1 ui, rode paprika en 400 gram (diepvries)doperwten (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
- kipfilet (normale portiegrootte: 100 tot 125 gram vlees per persoon)
- 140 gram blikje ananasblokjes
- 100 mililiter kippenbouillon
- 125 mililiter crème fraîche light
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel komijnzaad (gemalen)
- (olijf)olie voor bakken en braden
Bereidingswijze:
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui en fruit deze in een scheutje (olijf)olie in ca. 2 minuten even aan.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Voeg de kipfiletblokjes bij de ui en bak deze op middelmatig vuur in ca. 5 minuten goudbruin.
- Voeg het kerriepoeder en het gemalen komijnzaad toe.
- Snijd de rode paprika in reepjes.
- Voeg de paprika reepjes toe en bak deze ca. 4 minuten mee.
- Voeg de kippenbouillon toe.
- Roer het geheel goed door en laat het op laag vuur 10 minuten pruttelen.
- Kook ondertussen de doperwten in ca. 5 minuten gaar.
- Voeg de crème fraîche light bij de kip kerrie en laat de saus iets verder indikken.
- Giet de doperwten af en schep deze door de kip met kerriesaus.
- Voeg als laatste de ananasblokjes toe.
- Serveer de kip kerrie met ananas, doperwten en paprika met zilvervliesrijst.
Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3