Kip kerrie met mango, sperziebonen en paprika

Kip kerrie met mango, sperziebonen en paprika

| Bereidingstijd: ± 25 minuten | Recept voor 2 personen |

Ingrediënten:

  • zilvervliesrijst (normale portiegrootte: 100 gram ongekookte zilvervliesrijst per persoon)
  • 1 ui, rode paprika en 400 gram (zakje gebroken) sperziebonen (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
  • kipfilet (normale portiegrootte: 100 tot 125 gram vlees per persoon)
  • 2 mango’s uit blik
  • 100 mililiter kippenbouillon
  • 125 mililiter crème fraîche light
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel komijnzaad (gemalen)
  • (olijf)olie voor bakken en braden

Bereidingswijze:

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui en fruit deze in een scheutje (olijf)olie in ca. 2 minuten even aan.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Voeg de kipfiletblokjes bij de ui en bak deze op middelmatig vuur in ca. 5 minuten goudbruin.
  • Voeg het kerriepoeder en het gemalen komijnzaad toe.
  • Snijd de rode paprika in reepjes.
  • Voeg de paprika reepjes toe en bak deze ca. 4 minuten mee.
  • Voeg de kippenbouillon toe.
  • Roer het geheel goed door en laat het op laag vuur 10 minuten pruttelen.
  • Kook ondertussen de sperziebonen in ca. 9 minuten gaar.
  • Voeg de crème fraîche light bij de kip kerrie en laat de saus iets verder indikken.
  • Giet de sperziebonen af en schep deze door de kip met kerriesaus.
  • Voeg als laatste de mango’s toe.
  • Serveer de kip kerrie met mango, sperziebonen en paprika met zilvervliesrijst.

Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3