Kip madras met broccoli en paprika

| Bereidingstijd: ± 30 minuten | Recept voor 2 personen |
Ingrediënten:
- zilvervliesrijst (normale portiegrootte: 100 gram ongekookte zilvervliesrijst per persoon)
- 1 ui, 1 rode paprika, 1/2 rode peper en 400 gram (zakje) broccoli(roosjes) (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
- kipfilet (normale portiegrootte: 100 tot 125 gram vlees per persoon)
- 1 (groene) appel
- 170 gram bakje Griekse yoghurt 5% vet
- 2 theelepels kurkuma (gemalen)
- 1 theelepel kerriepoeder
- snuf komijnzaad (gemalen), koriander (gemalen), mosterdzaad (gemalen) en paprikapoeder
- peper en zout
- (olijf)olie voor bakken en braden
Bereidingswijze:
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper fijn.
- Bak de gesnipperde ui en gesneden knoflook en rode peper in een scheutje (olijf)olie in ca. 2 minuten even aan.
- Snijd de kipfilet in blokjes, de rode paprika in reepjes en de appel in stukjes.
- Voeg de kipfiletblokjes samen met de broccoliroosjes en rode paprika toe.
- Voeg de kruiden toe en bak het geheel ca. 10 minuten totdat de kip mooi goudbruin is.
- Voeg de Griekse yoghurt toe en roer dit goed door het mengsel van de kip en groenten.
- Voeg eventueel naar smaak nog een snuf peper en zout toe.
- Voeg als laatste de stukjes appel toe, even goed roeren en klaar.
- Serveer de kip madras met broccoli en paprika met zilvervliesrijst.
Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3