Kip madras met broccoli en paprika

| Bereidingstijd: ± 30 minuten | Recept voor 2 personen |

Ingrediënten:

  • zilvervliesrijst (normale portiegrootte: 100 gram ongekookte zilvervliesrijst per persoon)
  • 1 ui, 1 rode paprika, 1/2 rode peper en 400 gram (zakje) broccoli(roosjes) (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
  • kipfilet (normale portiegrootte: 100 tot 125 gram vlees per persoon)
  • 1 (groene) appel
  • 170 gram bakje Griekse yoghurt 5% vet
  • 2 theelepels kurkuma (gemalen)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • snuf komijnzaad (gemalen), koriander (gemalen), mosterdzaad (gemalen) en paprikapoeder
  • peper en zout
  • (olijf)olie voor bakken en braden

Bereidingswijze:

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper fijn.
  • Bak de gesnipperde ui en gesneden knoflook en rode peper in een scheutje (olijf)olie in ca. 2 minuten even aan.
  • Snijd de kipfilet in blokjes, de rode paprika in reepjes en de appel in stukjes.
  • Voeg de kipfiletblokjes samen met de broccoliroosjes en rode paprika toe.
  • Voeg de kruiden toe en bak het geheel ca. 10 minuten totdat de kip mooi goudbruin is.
  • Voeg de Griekse yoghurt toe en roer dit goed door het mengsel van de kip en groenten.
  • Voeg eventueel naar smaak nog een snuf peper en zout toe.
  • Voeg als laatste de stukjes appel toe, even goed roeren en klaar.
  • Serveer de kip madras met broccoli en paprika met zilvervliesrijst.

Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3