Kip pilav met paprika en perzik

Kip pilav met paprika en perzik

| Bereidingstijd: ± 25 minuten | Recept voor 2 personen |

Ingrediënten:

  • zilvervliesrijst (normale portiegrootte: 100 gram ongekookte zilvervliesrijst per persoon)
  • 1 ui, 1 groene paprika en 1 rode paprika (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
  • kipfilet (normale portiegrootte: 100 tot 125 gram vlees per persoon)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 perziken uit blik
  • 70 gram blikje tomatenpuree
  • 100 mililiter kippenbouillon
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel sambal
  • (olijf)olie voor bakken en braden

Bereidingswijze:

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Fruit de gesnipperde ui en gesneden knoflook in een scheutje (olijf)olie in ca. 2 minuten even aan.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Voeg de kipfiletblokjes bij de ui en knoflook en bak deze op middelmatig vuur in ca. 5 minuten goudbruin.
  • Snijd de gele en rode paprika in reepjes.
  • Voeg de paprika reepjes toe en bak deze ca. 4 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree en de ketjap manis toe en bak dit ca. 1 minuut mee.
  • Voeg de perziksiroop en de kippenbouillon toe.
  • Roer het geheel goed door en laat het op laag vuur 10 minuten pruttelen.
  • Voeg de perziken toe en verwarm deze de laatste ca. 2 minuten nog even kort mee.
  • Voeg als laatste nog een theelepeltje sambal toe, even goed roeren en klaar.

Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3