Kip pilav met paprika en perzik

| Bereidingstijd: ± 25 minuten | Recept voor 2 personen |
Ingrediënten:
- zilvervliesrijst (normale portiegrootte: 100 gram ongekookte zilvervliesrijst per persoon)
- 1 ui, 1 groene paprika en 1 rode paprika (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
- kipfilet (normale portiegrootte: 100 tot 125 gram vlees per persoon)
- 1 teentje knoflook
- 2 perziken uit blik
- 70 gram blikje tomatenpuree
- 100 mililiter kippenbouillon
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel sambal
- (olijf)olie voor bakken en braden
Bereidingswijze:
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Fruit de gesnipperde ui en gesneden knoflook in een scheutje (olijf)olie in ca. 2 minuten even aan.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Voeg de kipfiletblokjes bij de ui en knoflook en bak deze op middelmatig vuur in ca. 5 minuten goudbruin.
- Snijd de gele en rode paprika in reepjes.
- Voeg de paprika reepjes toe en bak deze ca. 4 minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree en de ketjap manis toe en bak dit ca. 1 minuut mee.
- Voeg de perziksiroop en de kippenbouillon toe.
- Roer het geheel goed door en laat het op laag vuur 10 minuten pruttelen.
- Voeg de perziken toe en verwarm deze de laatste ca. 2 minuten nog even kort mee.
- Voeg als laatste nog een theelepeltje sambal toe, even goed roeren en klaar.
Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3