Kip rode curry met sperziebonen en paprika

| Bereidingstijd: ± 25 minuten | Recept voor 2 personen |

Ingrediënten:

  • zilvervliesrijst (normale portiegrootte: 100 gram ongekookte zilvervliesrijst per persoon)
  • 1 ui, 1 gele paprika, 1 rode paprika en 400 gram (zakje gebroken) sperziebonen (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
  • kipfilet (normale portiegrootte: 100 tot 125 gram vlees per persoon)
  • 1 teentje knoflook
  • 250 mililiter kokosmelk light 6% vet
  • 2 eetlepels rode curry kruidenpasta
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout
  • (olijf)olie voor bakken en braden

Bereidingswijze:

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de sperziebonen ca. 12 minuten in een ruime hoeveelheid water
  • Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de gele en rode paprika in reepjes.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en breng deze op smaak met peper en zout en paprikapoeder.
  • Bak de kipfiletblokjes op middelmatig vuur in ca. 5 minuten goudbruin.
  • Voeg de ui, knoflook en paprika reepjes toe en bak deze ca. 4 minuten mee.
  • Voeg de rode curry kruidenpasta, kokosmelk en gekookte sperziebonen toe.
  • Even roeren en vervolgens nog ca. 5 minuten goed laten doorkoken.
  • Serveer de kip rode curry met sperziebonen en paprika met zilvervliesrijst.

Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3