Kip tandoori met bloemkool en paprika

| Bereidingstijd: ± 40 minuten | Recept voor 2 personen |

Ingrediënten:

  • zilvervliesrijst (normale portiegrootte: 100 gram ongekookte zilvervliesrijst per persoon)
  • 1 ui, 1 groene paprika, 1 rode paprika en 400 gram (zakje) bloemkool(roosjes) (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
  • kipfilet (normale portiegrootte: 100 tot 125 gram vlees per persoon)
  • 70 gram blikje tomatenpuree
  • 170 gram bakje Griekse yoghurt 5% vet
  • (olijf)olie voor bakken en braden

Ingrediënten voor de marinade:

  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel kaneel (gemalen)
  • 1 theelepel komijnzaad (gemalen)
  • 1 theelepel koriander (gemalen)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel gember (gemalen)
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Mix de kipfiletblokjes met alle ingrediënten voor de tandoori marinade in een kom.
  • Dek de kom af en laat ca. 1-2 uur marineren in de koelkast.
  • Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de bloemkoolroosjes in ca. 10-12 minuten beetgaar in een ruime hoeveelheid water.
  • Snipper de ui en fruit deze in een scheutje (olijf)olie in ca. 2 minuten even aan.
  • Voeg de gemarineerde kipfiletblokjes bij de ui bak deze op middelmatig vuur in ca. 5 minuten goudbruin.
  • Snijd de groene en rode paprika in reepjes.
  • Voeg de paprika reepjes toe en bak deze ca. 4 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree samen met een scheutje water toe en bak dit ca. 1 minuut mee.
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Zodra het kookt zet je het vuur laag en voeg je de Griekse yoghurt toe.
  • Roer het geheel even door.
  • Voeg de gekookte bloemkoolroosjes toe.
  • Roer het geheel goed door en laat het op laag nog ca. 2 minuten pruttelen.
  • Serveer de kip tandoori met bloemkool en paprika met zilvervliesrijst.

Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3