Kip teriyaki met broccoli en paprika

| Bereidingstijd: ± 25 minuten | Recept voor 2 personen |
Ingrediënten:
- zilvervliesrijst (normale portiegrootte: 100 gram ongekookte zilvervliesrijst per persoon)
- 1 ui, rode paprika en 400 gram (zakje) broccoli(roosjes) (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
- kipfilet (normale portiegrootte: 100 tot 125 gram vlees per persoon)
- peper en zout
- (olijf)olie voor bakken en braden
Ingrediënten voor de saus:
- 2 teentjes knoflook
- 60 milliliter sojasaus
- 3 eetlepels honing
- 1 theelepel olijfolie
- 1 theelepel geraspte gember
- 2 theelepels maïzena
Bereidingswijze:
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de broccoliroosjes in ca 6-8 minuten beetgaar in een ruime hoeveelheid water.
- Snipper de ui en fruit deze in een scheutje (olijf)olie in ca. 2 minuten even aan.
- Roer de ingrediënten voor de teriyakisaus door elkaar.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Voeg de kipfiletblokjes bij de ui en bak deze op middelmatig vuur in ca. 5 minuten goudbruin.
- Snijd de rode paprika in reepjes.
- Voeg de paprika reepjes toe en bak deze ca. 4 minuten mee.
- Voeg de teriyakisaus toe en verwarm deze ca. 2 minuten mee.
- Voeg als laatste de gekookte broccoliroosjes toe en roer het geheel even goed door.
- Serveer de kip teriyaki met broccoli en paprika met zilvervliesrijst.
Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3