Kip teriyaki met broccoli en paprika

Kip teriyaki met broccoli en paprika

| Bereidingstijd: ± 25 minuten | Recept voor 2 personen |

Ingrediënten:

  • zilvervliesrijst (normale portiegrootte: 100 gram ongekookte zilvervliesrijst per persoon)
  • 1 ui, rode paprika en 400 gram (zakje) broccoli(roosjes) (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
  • kipfilet (normale portiegrootte: 100 tot 125 gram vlees per persoon)
  • peper en zout
  • (olijf)olie voor bakken en braden

Ingrediënten voor de saus:

  • 2 teentjes knoflook
  • 60 milliliter sojasaus
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 2 theelepels maïzena

Bereidingswijze:

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de broccoliroosjes in ca 6-8 minuten beetgaar in een ruime hoeveelheid water.
  • Snipper de ui en fruit deze in een scheutje (olijf)olie in ca. 2 minuten even aan.
  • Roer de ingrediënten voor de teriyakisaus door elkaar.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Voeg de kipfiletblokjes bij de ui en bak deze op middelmatig vuur in ca. 5 minuten goudbruin.
  • Snijd de rode paprika in reepjes.
  • Voeg de paprika reepjes toe en bak deze ca. 4 minuten mee.
  • Voeg de teriyakisaus toe en verwarm deze ca. 2 minuten mee.
  • Voeg als laatste de gekookte broccoliroosjes toe en roer het geheel even goed door.
  • Serveer de kip teriyaki met broccoli en paprika met zilvervliesrijst.

Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3