Kip tikka masala met bloemkool

| Bereidingstijd: ± 35 minuten | Recept voor 2 personen |
Ingrediënten:
- zilvervliesrijst (normale portiegrootte: 100 gram ongekookte zilvervliesrijst per persoon)
- 1 ui en 400 gram (zakje) bloemkool(roosjes) (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
- kipfilet (normale portiegrootte: 100 tot 125 gram vlees per persoon)
- teentje knoflook
- stukje gember van 1 centimeter
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel koriander (gemalen)
- 1/2 theelepel kurkuma
- snuf chilipoeder
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 200 gram tomatenblokjes
- 170 gram bakje Griekse yoghurt 5% vet
- (olijf)olie voor bakken en braden
Bereidingswijze:
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de bloemkoolroosjes in ca 10-12 minuten beetgaar in een ruime hoeveelheid water.
- Snipper de ui en snijd de knoflook en gember fijn.
- Fruit de gesnipperde ui en gesneden knoflook en gember in een scheutje (olijf)olie in ca. 2 minuten even aan.
- Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met de kruiden.
- Voeg de kipfiletblokjes bij de ui, knoflook en gember en bak deze op middelmatig vuur in ca. 5 minuten goudbruin.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak dit ca. 1 minuut mee.
- Voeg daarna de tomatenblokjes toe.
- Roer het geheel goed door en laat het op laag vuur 10 minuten pruttelen.
- Voeg de gekookte bloemkoolroosjes toe.
- Voeg als laatste de Griekse yoghurt toe en roer het geheel even goed door.
- Serveer de kip tikka masala met bloemkool met zilvervliesrijst.
Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3