Kip tikka masala met bloemkool

Kip tikka masala met bloemkool

| Bereidingstijd: ± 35 minuten | Recept voor 2 personen |

Ingrediënten:

  • zilvervliesrijst (normale portiegrootte: 100 gram ongekookte zilvervliesrijst per persoon)
  • 1 ui en 400 gram (zakje) bloemkool(roosjes) (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
  • kipfilet (normale portiegrootte: 100 tot 125 gram vlees per persoon)
  • teentje knoflook
  • stukje gember van 1 centimeter
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel koriander (gemalen)
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • snuf chilipoeder
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 170 gram bakje Griekse yoghurt 5% vet
  • (olijf)olie voor bakken en braden

Bereidingswijze:

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de bloemkoolroosjes in ca 10-12 minuten beetgaar in een ruime hoeveelheid water.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook en gember fijn.
  • Fruit de gesnipperde ui en gesneden knoflook en gember in een scheutje (olijf)olie in ca. 2 minuten even aan.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met de kruiden.
  • Voeg de kipfiletblokjes bij de ui, knoflook en gember en bak deze op middelmatig vuur in ca. 5 minuten goudbruin.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak dit ca. 1 minuut mee.
  • Voeg daarna de tomatenblokjes toe.
  • Roer het geheel goed door en laat het op laag vuur 10 minuten pruttelen.
  • Voeg de gekookte bloemkoolroosjes toe.
  • Voeg als laatste de Griekse yoghurt toe en roer het geheel even goed door.
  • Serveer de kip tikka masala met bloemkool met zilvervliesrijst.

Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3