Pad thai met kip en groenten

Pad thai met kip en groenten

| Bereidingstijd: ± 30 minuten | Recept voor 2 personen |

Ingrediënten:

  • volkoren mie noodles (normale portiegrootte: 75 tot 100 gram droge volkorenpasta per persoon)
  • 1 ui en 400 gram (zakje) Thaise roerbakgroente (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
  • kipfilet (normale portiegrootte: 100 tot 125 gram vlees per persoon)
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel tamarindepasta
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eieren (normale portiegrootte: 2 eieren per persoon)
  • 125 gram taugé
  • 30 gram ongezouten pinda’s
  • 1 limoen
  • koriander (optioneel)
  • peper en zout
  • (olijf)olie voor bakken en braden

Bereidingswijze:

  • Kook de mie noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Roer de vissaus, tamarindepasta, bruine suiker met 2 eetlepels water in een kom door elkaar en zet dit even aan de kant.
  • Breek de eieren boven een kom en klop ze kort los met een vork.
  • Bak het roerei in een scheutje (olijf)olie op laag vuur en breng op smaak met Italiaanse kruiden.
  • Roer voortdurend zodat het ei niet aan de pan gaat kleven en gelijkmatig stolt.
  • Zet het vuur uit als het roerei half gestold is en blijft roeren.
  • De restwarmte van de pan zorgt ervoor dat het roerei verder stolt.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Fruit de gesnipperde ui en gesneden knoflook in een scheutje (olijf)olie in ca. 2 minuten even aan.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en breng deze op smaak met peper en zout.
  • Voeg de kipfiletblokjes toe en bak deze op middelmatig vuur in ca. 5 minuten goudbruin.
  • Voeg de Thaise roerbakgroente toe en roerbak deze ca. 4 minuten mee.
  • Voeg de saus toe en breng het geheel aan de kook, laat ca. 1 minuut zachtjes koken tot de suiker oplost en de saus iets indikt.
  • Voeg de mie noodles toe en schep het geheel even een paar keer om.
  • Voeg het roerei, de (gehakte) pinda’s en de taugé toe en warm het geheel nog even goed door.
  • Garneer de pad thai met kip en groenten met wat extra (gehakte) pinda’s, partjes limoen en optineel koriander en serveer met mie noodles.

Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3