Pasta tomatensaus met kip en Italiaanse groenten

| Bereidingstijd: ± 25 minuten | Recept voor 2 personen |

Ingrediënten:

  • volkoren fusilli (normale portiegrootte: 75 tot 100 gram droge volkorenpasta per persoon)
  • 1 ui en 400 gram Italiaanse roerbakgroenten (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
  • kipfilet (normale portiegrootte: 100 tot 125 gram vlees per persoon)
  • 1 teentje knoflook
  • basilicum en oregano
  • 400 gram gezeefde tomaten (passata)
  • Italiaanse kruiden
  • (olijf)olie voor bakken en braden

Bereidingswijze:

  • Kook de fusilli ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Fruit de gesnipperde ui en gesneden knoflook in een scheutje (olijf)olie in ca. 2 minuten even aan.
  • Strooi er een beetje basilicum en oregano bij en schep het om.
  • Voeg kort daarna de gezeefde tomaten (passata) toe.
  • Breng de tomatensaus aan de kook en draai het vuur laag.
  • Laat de tomatensaus ca. 10 minuten pruttelen op laag vuur.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en breng deze op smaak met Italiaanse kruiden.
  • Verwarm een scheutje (olijf)olie in een pan en bak hierin op middelmatig vuur de kipfiletblokjes in ca. 5 minuten goudbruin en gaar.
  • Voeg de Italiaanse roerbakgroenten toe bij de kipfiletblokjes en bak deze ca. 4 minuten mee.
  • Voeg als laatste peper en zout naar smaak en nog een beetje basilicum toe aan de tomatensaus.
  • Schep de tomatensaus bij de roerbakgroenten met kip en roer even goed door.
  • Serveer de pasta met de tomtatensaus met roerbakgroenten en kip.

Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3