Pasta tomatensaus met kip en Italiaanse groenten

| Bereidingstijd: ± 25 minuten | Recept voor 2 personen |
Ingrediënten:
- volkoren fusilli (normale portiegrootte: 75 tot 100 gram droge volkorenpasta per persoon)
- 1 ui en 400 gram Italiaanse roerbakgroenten (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
- kipfilet (normale portiegrootte: 100 tot 125 gram vlees per persoon)
- 1 teentje knoflook
- basilicum en oregano
- 400 gram gezeefde tomaten (passata)
- Italiaanse kruiden
- (olijf)olie voor bakken en braden
Bereidingswijze:
- Kook de fusilli ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Fruit de gesnipperde ui en gesneden knoflook in een scheutje (olijf)olie in ca. 2 minuten even aan.
- Strooi er een beetje basilicum en oregano bij en schep het om.
- Voeg kort daarna de gezeefde tomaten (passata) toe.
- Breng de tomatensaus aan de kook en draai het vuur laag.
- Laat de tomatensaus ca. 10 minuten pruttelen op laag vuur.
- Snijd de kipfilet in blokjes en breng deze op smaak met Italiaanse kruiden.
- Verwarm een scheutje (olijf)olie in een pan en bak hierin op middelmatig vuur de kipfiletblokjes in ca. 5 minuten goudbruin en gaar.
- Voeg de Italiaanse roerbakgroenten toe bij de kipfiletblokjes en bak deze ca. 4 minuten mee.
- Voeg als laatste peper en zout naar smaak en nog een beetje basilicum toe aan de tomatensaus.
- Schep de tomatensaus bij de roerbakgroenten met kip en roer even goed door.
- Serveer de pasta met de tomtatensaus met roerbakgroenten en kip.
Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3