Pasta pesto met kip en spinazie

| Bereidingstijd: ± 25 minuten | Recept voor 2 personen |

Ingrediënten:

  • volkoren penne (normale portiegrootte: 75 tot 100 gram droge volkorenpasta per persoon)
  • 1 ui, 4 volle handen verse spinazie en 125 gram cherry tomaten (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
  • kipfilet (normale portiegrootte: 100 tot 125 gram vlees per persoon)
  • 3 eetlepels groene pesto
  • 1 eetlepel crème fraîche light (optioneel)
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • (olijf)olie voor bakken en braden

Bereidingswijze:

  • Kook de volkoren penne ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui en fruit deze in een scheutje (olijf)olie in ca. 2 minuten even aan.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en breng deze op smaak met peper en zout en Italiaanse kruiden.
  • Voeg de kipfiletblokjes bij de ui en bak deze op middelmatig vuur in ca. 5 minuten goudbruin.
  • Halveer de cherry tomaten.
  • Roerbak de spinazie in een scheutje (olijf)olie ca. 3-4 minuten zodat deze inslinkt.
  • Roerbak de gehalveerde cherry tomaten de laatste minuut even mee.
  • Roer de groene pesto en optioneel de crème fraîche light door de nog warme volkoren penne.
  • Voeg als laatste de kipfiletblokjes met de spinazie en cherry tomaten toe aan de pasta pesto, even goed roeren en klaar.

Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3