Pasta pesto met kip en spinazie

| Bereidingstijd: ± 25 minuten | Recept voor 2 personen |
Ingrediënten:
- volkoren penne (normale portiegrootte: 75 tot 100 gram droge volkorenpasta per persoon)
- 1 ui, 4 volle handen verse spinazie en 125 gram cherry tomaten (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
- kipfilet (normale portiegrootte: 100 tot 125 gram vlees per persoon)
- 3 eetlepels groene pesto
- 1 eetlepel crème fraîche light (optioneel)
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- (olijf)olie voor bakken en braden
Bereidingswijze:
- Kook de volkoren penne ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui en fruit deze in een scheutje (olijf)olie in ca. 2 minuten even aan.
- Snijd de kipfilet in blokjes en breng deze op smaak met peper en zout en Italiaanse kruiden.
- Voeg de kipfiletblokjes bij de ui en bak deze op middelmatig vuur in ca. 5 minuten goudbruin.
- Halveer de cherry tomaten.
- Roerbak de spinazie in een scheutje (olijf)olie ca. 3-4 minuten zodat deze inslinkt.
- Roerbak de gehalveerde cherry tomaten de laatste minuut even mee.
- Roer de groene pesto en optioneel de crème fraîche light door de nog warme volkoren penne.
- Voeg als laatste de kipfiletblokjes met de spinazie en cherry tomaten toe aan de pasta pesto, even goed roeren en klaar.
Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3