Pasta pompoensaus met kip en spinazie

Pasta pompoensaus met kip en spinazie

| Bereidingstijd: ± 25 minuten | Recept voor 2 personen |

Ingrediënten:

  • volkoren fusilli (normale portiegrootte: 75 tot 100 gram droge volkorenpasta per persoon)
  • 1 ui en 400 gram verse spinazie (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
  • kipfilet (normale portiegrootte: 100 tot 125 gram vlees per persoon)
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram pompoenblokjes
  • peper en zout
  • (olijf)olie voor bakken en braden

Bereidingswijze:

  • Kook de fusilli ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de pompoenblokjes ca. 10-15 minuten in een kleine hoeveelheid water.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Fruit de gesnipperde ui en gesneden knoflook in een scheutje (olijf)olie in ca. 2 minuten even aan.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en breng deze op smaak met peper en zout.
  • Voeg de kipfiletblokjes bij de ui en bak deze op middelmatig vuur in ca. 5 minuten goudbruin.
  • Roerbak de spinazie in een scheutje (olijf)olie ca. 3-4 minuten zodat deze inslinkt.
  • Gebruik een staafmixer of keukenmachine om van de pompoenblokjes een saus te maken.
  • Schep de pompoensaus, kipfiletblokjes en de spinazie bij de pasta, even goed roeren en doorwarmen en klaar.

Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3