Pasta pompoensaus met kip en spinazie

| Bereidingstijd: ± 25 minuten | Recept voor 2 personen |
Ingrediënten:
- volkoren fusilli (normale portiegrootte: 75 tot 100 gram droge volkorenpasta per persoon)
- 1 ui en 400 gram verse spinazie (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
- kipfilet (normale portiegrootte: 100 tot 125 gram vlees per persoon)
- 1 teentje knoflook
- 400 gram pompoenblokjes
- peper en zout
- (olijf)olie voor bakken en braden
Bereidingswijze:
- Kook de fusilli ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de pompoenblokjes ca. 10-15 minuten in een kleine hoeveelheid water.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Fruit de gesnipperde ui en gesneden knoflook in een scheutje (olijf)olie in ca. 2 minuten even aan.
- Snijd de kipfilet in blokjes en breng deze op smaak met peper en zout.
- Voeg de kipfiletblokjes bij de ui en bak deze op middelmatig vuur in ca. 5 minuten goudbruin.
- Roerbak de spinazie in een scheutje (olijf)olie ca. 3-4 minuten zodat deze inslinkt.
- Gebruik een staafmixer of keukenmachine om van de pompoenblokjes een saus te maken.
- Schep de pompoensaus, kipfiletblokjes en de spinazie bij de pasta, even goed roeren en doorwarmen en klaar.
Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3