Rösti met kip, prei en champignons

Rösti met kip, prei en champignons

| Bereidingstijd: ± 25 minuten | Recept voor 2 personen |

Ingrediënten:

  • rösti original (Aviko) (normale portiegrootte: 200 tot 250 gram aardappelen per persoon)
  • 1 ui en 400 gram (zakje) prei (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
  • kipfilet (normale portiegrootte: 100 tot 125 gram vlees per persoon)
  • 250 gram champignons
  • 1 theelepel mosterd (optioneel)
  • 1 eetlepel crème fraîche light (optioneel)
  • peper en zout
  • (olijf)olie voor bakken en braden

Bereidingswijze:

  • Snipper de ui en fruit deze in een scheutje (olijf)olie in ca. 2 minuten even aan.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de kipfiletblokjes bij de ui en bak deze op middelmatig vuur in ca. 5 minuten goudbruin.
  • Voeg de rösti toe en bak dit ca. 10 minuten mee.
  • Voeg daarna de prei en de champignons toe en bak dit ca. 6 minuten mee.
  • Voeg optioneel een theelepel mosterd en een eetlepel crème fraîche light toe en roer het geheel even goed door.

Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3