Surinaamse bami met kip en groenten

| Bereidingstijd: ± 25 minuten | Recept voor 2 personen |

Ingrediënten:

  • volkoren mie noodles (normale portiegrootte: 75 tot 100 gram droge volkorenpasta per persoon)
  • 1 ui en 450 gram (pakket met rode peper) bami groente (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
  • kipfilet (normale portiegrootte: 100 tot 125 gram vlees per persoon)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Maggi bouillon blokje
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel gember (gemalen)
  • 2 eetlepels ketjap asin
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • snuf zwarte peper
  • peper en zout
  • (olijf)olie voor bakken en braden

Bereidingswijze:

  • Kook de mie noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Fruit de gesnipperde ui en gesneden knoflook in een scheutje (olijf)olie in ca. 2 minuten even aan.
  • Voeg het Maggi bouillon blokje, een snuf zwarte peper, de gemalen gember en een klein scheutje water toe en bak dit geheel ca. 2 min.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en breng deze op smaak met peper en zout.
  • Voeg de kipfiletblokjes toe en bak deze op middelmatig vuur in ca. 5 minuten goudbruin.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak dit ca. 1 minuut mee.
  • Snijd de rode peper fijn en voeg deze samen met de groente toe bij de kipfiletblokjes en bak dit ca. 4 minuten mee.
  • Voeg de ketjap asin en de ketjap manis toe en roer het geheel even goed door.
  • Voeg als laatste de volkoren mie noodles toe, even goed roeren en klaar.

Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3