Zoete aardappel ovenschotel met kip, broccoli en champignons

| Bereidingstijd: ± 25 minuten + 20 minuten in de oven | Recept voor 2 personen |

Ingrediënten:

  • zoete aardappelblokjes (normale portiegrootte: 200 tot 250 gram aardappelen per persoon)
  • 400 gram (zakje) broccoli(roosjes) (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
  • kipfilet (normale portiegrootte: 100 tot 125 gram vlees per persoon)
  • 250 gram champignons
  • Geraspte kaas 30+ (naar smaak)
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • peper en zout
  • (olijf)olie voor bakken en braden

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de broccoliroosjes in ca 6-8 minuten beetgaar in een ruime hoeveelheid water.
  • Kook ook de zoete aardappelblokjes ca. 6-9 minuten in een ruime hoeveelheid water.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en breng deze op smaak met cayennepeper.
  • Bak de kipfiletblokjes in 5 minuten gaar in een koekepan met een scheutje (olijf)olie.
  • Maak de champignons droog schoon en snijd deze in plakjes.
  • Voeg de gesneden champignons toe en bak deze ca. 5 minuten mee.
  • Roer een eetlepel (olijf)olie door de zoete aardappelblokjes en breng deze op smaak met peper en zout.
  • Voeg alle ingrediënten samen in een met (olijf)olie ingevette ovenschaal en roer dit even door.
  • Strooi naar smaak geraspte kaas over het geheel.
  • Zet de ovenschaal voor 20 minuten in de voorverwarmde oven om de kaas te laten smelten en het in zijn geheel even goed op te laten warmen.

Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3