Hartige pannenkoek wrap met roerei, spinazie en kaas

Hartige pannenkoek wrap met roerei, spinazie en kaas

| Bereidingstijd: ± 30 minuten | Recept voor 2 personen |

Ingrediënten:

  • 100 havermout of havermeel (= gemalen havermout)
  • 2 tomaten en 600 gram verse spinazie (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
  • 2 eieren voor het beslag en 4 eieren voor het roerei (normale portiegrootte: 2 eieren per persoon)
  • 200 milliliter water
  • 200 gram cottage cheese
  • peper
  • (olijf)olie voor bakken en braden

Bereidingswijze:

  • Gebruik je havermout? Vermaal dit dan eerst in een keukenmachine tot havermeel.
  • Meng het havermeel met het water en de eieren tot een glad beslag.
  • Doe een scheutje (olijf)olie in een koekepan en wacht even tot dit goed warm is.
  • Schenk 1/4 deel van het beslag in de koekenpan en bak de eerste pannenkoek. Doe dit 4 keer.
  • Roerbak de spinazie in een scheutje (olijf)olie ca. 3-4 minuten zodat deze inslinkt.
  • Breek de eieren boven een kom en klop ze kort los met een vork.
  • Bak het roerei in een scheutje (olijf)olie op laag vuur en breng op smaak met Italiaanse kruiden.
  • Roer voortdurend zodat het ei niet aan de pan gaat kleven en gelijkmatig stolt.
  • Zet het vuur uit als het roerei half gestold is en blijft roeren.
  • De restwarmte van de pan zorgt ervoor dat het roerei verder stolt.
  • Snijd de tomaten in plakjes.
  • Besmeer de pannenkoeken met cottage cheese en voeg en snufje peper toe naar smaak.
  • Verdeel de spinazie, het roerei en de plakjes tomaat over de pannenkoeken en rol ze dicht.
  • En eet smakelijk!

Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3