Pasta citroen ricotta met doperwten en pistachenoten

Pasta ricotta citroen met doperwten en pistache noten

| Bereidingstijd: ± 20 minuten | Recept voor 2 personen |

Ingrediënten:

  • volkoren spaghetti (normale portiegrootte: 75 tot 100 gram droge volkorenpasta per persoon)
  • 400 gram (diepvries)doperwten (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
  • 1 (bio) citroen
  • 150 gram ricotta
  • handje ongezouten pistachenoten
  • peper en zout
  • (extra vierge) olijfolie

Bereidingswijze:

  • Kook de spaghetti ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de doperwten in ca. 5 minuten gaar.
  • Doe de ricotta in een kom.
  • Was de citroen af en rasp de helft van de gele schil boven de kom met ricotta.
  • Snijd de citroen doormidden en pers één helft uit boven de kom met ricotta.
  • Voeg een scheutje (extra vierge) olijfolie en een snuf peper en zout toe en roer het geheel even goed door.
  • Voeg de citroen ricotta bij de spaghetti en roer even door.
  • Giet de doperwten af en schep deze door de pasta met citroen ricotta.
  • Voeg als laatste de pistachenoten toe, nog even roeren en klaar.

Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3