Pasta citroen ricotta met doperwten en pistachenoten

| Bereidingstijd: ± 20 minuten | Recept voor 2 personen |
Ingrediënten:
- volkoren spaghetti (normale portiegrootte: 75 tot 100 gram droge volkorenpasta per persoon)
- 400 gram (diepvries)doperwten (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
- 1 (bio) citroen
- 150 gram ricotta
- handje ongezouten pistachenoten
- peper en zout
- (extra vierge) olijfolie
Bereidingswijze:
- Kook de spaghetti ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de doperwten in ca. 5 minuten gaar.
- Doe de ricotta in een kom.
- Was de citroen af en rasp de helft van de gele schil boven de kom met ricotta.
- Snijd de citroen doormidden en pers één helft uit boven de kom met ricotta.
- Voeg een scheutje (extra vierge) olijfolie en een snuf peper en zout toe en roer het geheel even goed door.
- Voeg de citroen ricotta bij de spaghetti en roer even door.
- Giet de doperwten af en schep deze door de pasta met citroen ricotta.
- Voeg als laatste de pistachenoten toe, nog even roeren en klaar.
Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3