Shakshuka met linzen en feta kaas

| Bereidingstijd: ± 20 minuten | Recept voor 2 personen |

 Ingrediënten:

  • 265 gram linzen blik van 400 gram (advies: minimaal 1 keer per week peulvruchten, vlees is die dag dan niet meer nodig)
  • 1 ui en 400 gram tomatenblokjes (advies: minimaal 250 gram groente per persoon per dag)
  • eieren (normale portiegrootte: 2 eieren per persoon)
  • 50 feta kaas (of witte kaas)
  • peper en zout
  • (olijf)olie voor bakken en braden

Bereidingswijze:

  • Snipper de ui en fruit deze in een scheutje (olijf)olie in ca. 2 minuten even aan.
  • Voeg de tomatenblokjes en de linzen toe en laat het geheel ca. 5 minuten pruttelen op laag vuur.
  • Maak 4 kuiltjes in het mengels en breek daarboven de eieren.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Laat het geheel met de deksel op de pan ca. 10 minuten op laag vuur garen.
  • Verbrokkel de feta kaas over de shakshuka.
  • Serveertip (optioneel): Jeroen Food Gids >> Volkoren-en graanproducten >> Libanees brood VK | Souq

Ben je geïnteresseerd in: product reviews,
tips & tricks en verrassende food weetjes?
Volg mij dan op Instagram <3